Wednesday, October 11, 2006

Nedläggningar

SF räddade som bekant Astoria härom dagen, genom att köpa 12 av deras landsortsbiografer. Man planerar att lägga ner 9 av dem, då det råder en överetablering i förhållande till besökarantal. I de flesta fallen har SF redan biografer på orterna i fråga; där man inte har "egna" biografer behåller man Astorias.

Idag skrev så GP om de stundande nedläggningarna, om personalens och fackets oro, och om hur konkurrensverket ser stillatigande på utvecklingen. SF utmålas återigen som skurken, som det ondskefulla monopolföretaget som ensamt härskar över film-Sverige.

Lustigt nog verkar ingen kritisera Astoria, som trots allt orsakat hela soppan. Det var inte SF som tog ett banklån för att köpa Sandrews biografer, det var inte SF som sedan tog ytterligare ett banklån för att ge den nya firman en ny grafisk profil, renovera några av salongerna och bygga en "toppmodern" biograf i Sickla, och det var inte SF som lät bli att betala in avgifterna till Svenska Filminstitutet.

Men när nu SF räddar kvar Astoria är det SF:s fel att de flesta av landsortsbiograferna tvingas stänga. Hur i helvete tänker folk?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home